Gradski bazeni

SRC Mladost - stadion

Macanov dom

Streljana

 

Prijava Gradskih bazena Marija Ružić na EDEN

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Čakovca i Međimurske Županije Gradski bazeni Marija Ružić prijavljeni su ove godine na EDEN tj. natječaj za Europsku destinaciju izvrsnosti čija je ovogodišnja tema „Pristupačni turizam“.

 

Prema uvjetima poziva i preporukama Europske komisije, pod pojmom turistički pristupačne, podrazumijevaju se destinacije koje razvijaju turističku ponudu tako da ona bude pristupačna/dostupna svim osobama, bez obzira na fizička ograničenja, invaliditet ili godine, a što podrazumijeva sljedeće:

- destinacije bez barijera (infrastruktura i objekti)
- prijevoz (zračni, cestovni i pomorski/riječni, pogodan za sve korisnike)
- aktivnosti, događanja, atrakcije (mogućnost sudjelovanja za sve osobe)
- marketing, booking sistem, web. stranice i usluge (informacije pristupačne/dostupne svima).

Već kod same izgradnje bazena vodila se briga o osobama s invaliditetom. Upravo za njih, na bazenima su izgrađeni prilazi i prostori bez barijera kako bi osobe u invalidskim kolicima imale pristup bazenima, restoranu, saunama, fitness centru u podrumu bazena, kao i svim ostalim prostorima.
Na recepciji bazena kod ulaska u prostore za presvlačenje projektiran je poseban prolaz za osobe s ograničenim mogućnostima kretanja te posebne garderobe u kojima se mogu presvući za bazen. Naravno, uz garderobu izgrađene su i sanitarne prostorije te direktan ulaz na prostor bazena. Na raspolaganju je i dizalica za spuštanje u bazen.

Posjet komisije Hrvatske turističke zajednice 11.03.2013.

 

Zanimljivosti

Informacije o zauzetosti bazena:

040 328 210
099 732 9080

___________________________

Gradski bazeni Čakovec:

____________________________

Kvaliteta vode

Izvješće o ispitivanju vode za kupanje - listopad 2017.